Ο Δημήτρης Κάσσαρης  κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, ως τραγουδοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και κλασικό τραγούδι και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο στο Ωδείο Δημήτρης Μητρόπουλος. Δάσκαλοί του οι βαθύφωνοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα αυτοσχεδιασμού και κινησιολογίας στο στούντιο της Ε.Λ.Σ. από την Μαρία Χορς .

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος, συνεργάσθηκε με σπουδαίες προσωπικότητες του θεάτρου και της μουσικής, όπως ο Λουκάς Καρυτινός, η σκηνοθέτις Κάρμεν Ρουγγέρη, ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και άλλοι.

Παράλληλα ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός του ελληνικού τραγουδιού συνεργάσθηκε με κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Μάριος Τόκας, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος, με  νεώτερους όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Πάνος Μπούσαλης, ο πιανίστας Δαυίδ Ναχμίας, κ.ά. Με κάποιους από τους εν λόγω καλλιτέχνες συμμετείχε σε συναυλίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάσθηκε επίσης επανειλημμένα σε εκπομπές της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης

Βιβλία του συνοπτικά

Έχει γράψει οκτώ παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για παιδιά σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Ελληνικά Γράμματα και Κέδρος,  ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καλέντης, το εικονογραφημένο παραμύθι του, “Το χειμωνόσπιτο”, με ένθετο cd που περιλαμβάνει αφήγηση και 7 τραγούδια.

Επίσης από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης εκδόθηκε  η πρώτη του ποιητική συλλογή  “Αλλιώς” που έτυχε θερμής ανταπόκρισης και σχολίων από σημαντικούς ποιητές.

Δύο από τα παραμύθια του ήταν προτεινόμενα στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005 εκ των οποίων το ένα βραβεύθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου είναι μέλος.

Και το ταξίδι συνεχίζεται… με ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο και ένα cd με συνθέσεις του.