Ο Δημήτρης Κάσσαρης  κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Στα έργα του παντρεύει το μουσικό με το συγγραφικό του ταλέντο, ως τραγουδοποιός, τραγουδιστής και συγγραφέα παιδικών βιβλίων. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και κλασικό τραγούδι και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με άριστα παμψηφεί. Δάσκαλοί του οι μπάσοι Γιώργος Παππάς και Φραγκίσκος Βουτσίνος. Εργάσθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως βαρύτονος.

Ως τραγουδοποιός και τραγουδιστής του ελληνικού τραγουδιού συνεργάσθηκε με κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Μάριος Τόκας, και ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Με  νεώτερους όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο κλασσικός κιθαρίστας Μανώλης Ανδρουλιδάκης, ο πιανίστας Δαυίδ Ναχμίας, κ.ά. Με κάποιους από τους εν λόγω καλλιτέχνες συμμετείχε σε συναυλίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάσθηκε επίσης επανειλημμένα σε εκπομπές της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως λυρικός καλλιτέχνης, τραγούδησε σε συνεργασία με σπουδαίες προσωπικότητες του θεάτρου και της μουσικής, όπως ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός, η σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και άλλοι.

Βιβλία του συνοπτικά

Από τις εκδόσεις Καλέντης, κυκλοφορεί το εικονογραφημένο παραμύθι του, “Το χειμωνόσπιτο”, με ένθετο cd που περιλαμβάνει αφήγηση και 7 τραγούδια, σε μουσική Ν.Ξανθούλη και στίχους του συγγραφέα.

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί  η πρώτη του ποιητική συλλογή  “Αλλιώς” που έτυχε θερμής ανταπόκρισης και σχολίων από σημαντικούς ποιητές.

Έχει γράψει παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για παιδιά σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Ελληνικά Γράμματα και Κέδρος.

Δύο από τα παραμύθια του ήταν προτεινόμενα στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2005 εκ των οποίων το ένα βραβεύθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου είναι μέλος.

Και το ταξίδι συνεχίζεται….