Το χειμωνόσπιτο

Ένα σπίτι δίχως ιδιοκτήτες με ολάνοιχτες πόρτες και παράθυρα, σπίτι για όλες τις εποχές, παντός καιρού, όπως και οι πανανθρώπινες αξίες, αλληλεγγύη, μοιρασιά, καλοσύνη που περιέχονται στο βιβλίο.

Πλούσια εικονογραφημένο έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους ενώ η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά το έχει χαρακτηρίσει “Ποιητικό αριστούργημα”.

Ο Δημήτρης Κάσσαρης, χρησιμοποιεί τη φαντασία, όπου τα πράγματα και η φύση προσωποποιούνται και ζωντανεύουν μέσα από το παιχνίδι των λέξεων, μέσα από τις εικόνες και τη μουσική, συμβάλλοντας στο χτίσιμο πολλών Χειμωνόσπιτων, με θεμέλια την αγάπη και τη δύναμη. Με ακριβά υλικά, γερά και στεγανά, τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Ο βραβευμένος εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας αποτύπωσε με τη δική του ιδιαίτερη ματιά το Χειμωνόσπιτο και η ηθοποιός Λίλα Μουτσοπούλου το αφηγήθηκε, ενώ ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης το έντυσε με 7 τραγούδια που σε ταξιδεύουν.

Ένα πολύτιμο βιβλίο για τους μικρούς αναγνώστες, με την επιμέλεια και την αγάπη της Βασιλικής Τζόκα και τις πάντα άψογες εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ.

Το θεατράκι τ' ουρανού

Όλοι εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν την παιδική όπερα. Σήμερα, όμως, κάτι κακό συμβαίνει στη Μουσικοπολιτεία. Τα πάντα έχουν σωπάσει. Ούτε νότα δε βγαίνει από τα μουσικόσπιτα. Ως και τα πουλιά έχουν μείνει βουβά κι έχουν λουφάξει κάτω από τις φυλλωσιές. Τα ζώα βγάζουν με φόβο τις μουσούδες τους από τη φωλιά τους και μυρίζουν τον αέρα. Ένα τρομερό νέο έχει αναστατώσει τους πάντες…

Οι χοντρές κυρίες

Τι συμβαίνει μέσα σ’ έναν κάδο απορριμμάτων του δήμου, σε μια γειτονιά της Γης, όταν η μικρή αχτίδα του φεγγαριού πέφτει μέσα και εγκλωβίζεται; Πώς αυτός ο κάδος γίνεται βαρκούλα και πώς ταξιδεύει από την Αυστραλία ως την Αμοργό φορτωμένος με χοντρές κυρίες που τσακώνονται, χορεύουν και συγκινούνται;

ΑΛΛΙΩΣ

Πρώτη ποιητική συλλογή του τραγουδοποιού, τραγουδιστή και συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, Δημήτρη Κάσσαρη, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, με κεντρικό θέμα την ύπαρξη, τον αγωνιστή εαυτό σε μια ψυχρή πραγματικότητα, αλλά και τον έρωτα και τη μουσική, πηγές αντίστασης στην ασχήμια, και την απάθεια.

Περιπέτεια στον πλανήτη Μελιτζάν

“Το τέλος του πλανήτη Γη”, έγραφε η Ζουρλάν.
“Αντίο Γη”, έγραφε η Συνταράκτικ.
“Εξωγήινη πυρηνική βόμβα”, φώναζαν στα δελτία ειδήσεων.

Αγωνία και τρόμος σε όλο τον κόσμο, όταν από τα ραντάρ εντοπίζεται ένα αγνώστου προέλευσης διαστημόπλοιο που κατευθύνεται απειλητικά προς τη Γη.
Όλοι οι πόλεμοι σταματούν. Οι χώρες που ως τώρα σημάδευαν η μία την άλλη συμφώνησαν κι έστρεψαν τα κανόνια τους προς τον ουρανό.
Διαταγή: Μόλις το διαστημόπλοιο πλησιάσει σε συγκεκριμένη απόσταση από τη Γη να το βομβαρδίσουν.

Τι είναι αυτό που ξέρει ο αστρονόμος Γαλιλαίος Εξαίρετος;
Kαι ποια είναι η δική του αγωνία όσο περνά ο χρόνος;
Τι προσπαθεί να αποδείξει καθώς η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Ο θησαυρός της Ρεματιάς

Ο θησαυρός δεν είναι από χρυσάφι αύτε από ασήμι. Δεν είναι θαμμένος μέσα σε σεντούκι. Είναι δίπλα σου, εδώ, και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις…….

Καλημέρα γέρο-Γουότς

Ο γερο-Γουότς ήταν ευτυχισμένος με την ήρεμη ζωή που είχε διαλέξει να ζει, με τα ρολόγια, το Φλουάρ και τους βασιλικούς του, όμως εκείνη η Δευτέρα ήταν διαφορετική. Μια δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε. Κάτι παράξενο συνέβαινε. Τίποτα δεν λειτουργούσε στο μαγαζί του. Τι ήταν αυτό που έκανε όλα τα ρολόγια να σταματήσουν στις δώδεκα παρά πέντε λίγο πριν τα μεσάνυχτα; Ποια αόρατη δύναμη υπερνίκησε την τελειότητα, τη γνώση και την ακρίβεια, που είχε δώσει ο γερο-Γουότς στα πιο ακριβά ρολόγια του κόσμου;

Το τσουρεκόσπιτο

Ο κυρ Αλούπης, νιώθοντας τον χρόνο να τον τραβάει απ’ το μανίκι – Γρήγορα, γρήγορα! Μην κάθεσαι! – , σήκωσε στα χέρια του το τσουρεκόσπιτο και το επιθεώρησε από όλες τις πλευρές. Απορροφημένος όπως ήταν, δεν άκουσε ένα δειλό χτύπο, τακ, τακ, τακ, στην πόρτα και, αφού βεβαιώθηκε για τις τελευταίες λεπτομέρειες, ακούμπησε το τσουρεκόσπιτο με προσοχή πάνω στο μακρύ ξύλινο φτυάρι του φούρνου. Αυτή τη φορά θα πετύχει, σκέφτηκε, και, αφού ετοιμάστηκε για ύπνο, έσβησε το φως να κοιμηθεί. Ήταν ήσυχος. Ούτε καν περνούσε από το μυαλό του η σκέψη ότι σε λίγο όλα θα ανατρέπονταν από την παρουσία ενός απρόσμενου και πολύ περίεργου επισκέπτη.