Δημήτρη σε καλοσωρίζουμε στο freshart24.gr

Έχω γράψει και για μεγάλους, την ποιητική συλλογή «Αλλιώς» στις εκδόσεις Γαβριηλίδη, ένα μυθιστόρημα που έχει καθυστερήσει η έκδοσή του, και πολλά τραγούδια για μεγάλους. Ένα από αυτά έχω την τιμή να το έχει ενορχηστρώσει και ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας καθώς και διάφορα άλλα που έχουν ετοιμαστεί και περιμένουν τη σειρά τους. Η πρώτη σπίθα για παιδικά, αντίθετα από την μουσική, άναψε σε μεγάλη ηλικία όταν το παιδί μέσα μου γύρευε από καιρό να εκφραστεί.

Οι «Μικρές Λιακάδες» είναι μια ενότητα για παιδιά και για παιδιά κάθε ηλικίας. Κάποια από αυτά γράφτηκαν μαζί με παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Η αρχική τους σύλληψη έγινε καλοκαίρι μπροστά σε μια θάλασσα. Τα πρώτα τραγούδια δοκιμάστηκαν σε μια παρέα φίλων με φεγγαρόλουστες νύχτες και κιθάρα. Γι’ αυτό και το ύφος του δίσκου, ενώ περιέχει σημαντικά μηνύματα, είναι ανάλαφρο όπως τα παιδιά. Φυσικά τα τραγούδια δουλεύονταν για χρόνια, παίχθηκαν και αναμετρήθηκαν σε μουσικές και θεατρικές σκηνές, ώσπου να ντυθούν τα καλά τους πολύχρωμα ρούχα στο στούντιο και ώσπου να φτάσει η στιγμή της παρουσίασής τους.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αναφέρω την δισκογραφική μου εταιρεία «GusP Productions” του Κώστα Πλακίδα που εκτός από παραγωγός είναι και συνθέτης ο ίδιος. Προς το παρόν η διακίνηση των τραγουδιών γίνεται από το διαδίκτυο όπου σε λίγο καιρό θα μπορεί κανείς ν’ ακούσει ολόκληρο τον δίσκο μετά την επίσημη κυκλοφορία του σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Τέλος θα κυκλοφορήσει και σε βιβλίο-cd γι αυτούς που θα ήθελαν να το προμηθευτούν σε φυσική μορφή.

Την παιδική τους ηλικία που θάχουν να θυμούνται αργότερα μεγάλοι χαμογελώντας. Γιατί το παραμύθι για ένα παιδί αρχίζει με την αγαπημένη φωνή που ακούει να του το αφηγείται στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί και το συνδέει με την αγάπη του σπιτιού και της οικογένειας. Όπως πιστεύω και στην ελεγχόμενη χρήση των κάθε μορφής ηλεκτρικών μέσων. Αλλά είναι ένα θέμα σοβαρό της εποχής μας που θέλει πολλή συζήτηση.

Γενικά λατρεύω τις ιστορίες του Ντίκενς, αλλά τελευταία είδα ένα αριστούργημα animation το «Αζούρ και Αμίρ».

Το όνειρο και η πίστη ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό. Ο συγγραφέας και μεγάλος παραμυθάς Roald Doal έχει πει «όποιος δεν πιστεύει στη μαγεία δεν θα την συναντήσει ποτέ».

Η αρχαία ελληνική λέξη παραμυθούμαι σημαίνει παρηγορώ, ενθαρρύνω. Σε εποχές κρίσης έγιναν και θαύματα, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει για μεγάλο διάστημα δίχως όραμα. Τα παραμύθια είναι ένα καταφύγιο για μικρούς αλλά και για μεγάλους.

Μια και λέμε για παραμύθια και για το νέο μου cd-βιβλίο «Μικρές Λιακάδες» στέλνω μια ευχή από παιδικό τραγούδι μου
«Ήλιο, Φως, Γιορτή, Χαρά / Ειρήνη, Αγάπη, Προσφορά
Άνθρωποι και Ζώα Ευλογημένα / Άφοβα Παιδιά Ευτυχισμένα»