(Από σημειώσεις μου – δημοσιευμένο στο f.b.)

Αν και χρησιμοποιώ αυτό το εργαλείο μόνο για γνωστοποίηση και για προώθηση έργων μου, διαβάζοντας συνέχεια για βίαιες συμπεριφορές, απαξίωση, αλαζονεία, προσβολές, για υποτίμηση της προσωπικότητας και σεξουαλική παρενόχληση, θέλησα να εκφράσω κάτι από τις προσωπικές σημειώσεις μου και πρώτα απ’ όλα να δηλώσω την συμπαράστασή μου σε όσες και όσους τα έχουν υποστεί γιατί έχω βρεθεί κι εγώ σε αυτή τη θέση.

Μέσα στα χρόνια και από παιδί έχω βιώσει την τοξικότητα και όλα αυτά, αλλά παντού αντιστάθηκα φεύγοντας και κλείνοντας πόρτες και παράθυρα στην ασχήμια. Χρειάστηκε να κάνω μεγάλο ταξίδι με τον εαυτό μου για να διαχειριστώ το θυμό, τα λάθη μου και άλλα αρνητικά που μου προκάλεσαν, και σε αυτό το ταξίδι με βοήθησαν τα βιβλία και η τέχνη, πνευματικοί άνθρωποι και δάσκαλοι, και η για χρόνια αγαπημένη σύντροφός μου, που είναι ό,τι πιο σπουδαίο και ευγενές έχω γνωρίσει, το πιο αληθινό έργο από τα έργα μου και τραγούδι ζωής από όλα τα τραγούδια μου.

Το ότι κάποιοι από αυτούς τους τοξικούς ανήκουν στο χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και υπηρετούν ευγενείς τέχνες, δεν έχει καμιά σημασία. Έχω υποστεί επίσης λεκτική βία και συνεχείς προσβολές από ανισόρροπη, διαταραγμένη
ψυχολογικά, κατά τα άλλα με διδακτορικό δίπλωμα στην φιλοσοφία των επιστημών και με ειδίκευση στην αραβική φιλοσοφία, να θεωρεί τα συναισθήματα, τη συγκίνηση και κάθε είδους ευαισθησία αδυναμία. Δικαίωμά της, αλλά από την τοξικότητα και την αξεστοσύνη, τον εξευτελισμό και την προσβολή της προσωπικότητας του άλλου που σκορπάει σε ψυχές που την ανέχονται, είναι βέβαιο ότι δεν άφησε τίποτα μέσα της ο Αριστοτέλης και ο Αβερόης.

Άσε κάποιους σπουδαίους μαέστρους, συνθέτες, σκηνοθέτες με φωτεινή πορεία σε σπουδές και καριέρα, που ενώ δεν ακυρώνεται το έργο τους επιβεβαιώνουν το γνωστό «καλύτερα να μην σου τύχει να τους γνωρίσεις από κοντά».

Πιστεύω ότι αυτά τα άτομα δεν κατάλαβαν τίποτα από τους ανθρώπους πέρα από τον έγκλειστο εαυτό τους. Δεν προχώρησαν ένα βήμα προς τους άλλους δεν άκουσαν ποτέ τη λέξη ενσυναίσθηση αλλά και την πολύ απλή αλληλο-σεβασμός, ούτε τους ενδιέφερε ο οποιοσδήποτε άλλος, ας ήταν ακόμα και για χρόνια φίλος κι αδερφός “κολλητός”.

Πείτε “αρκετά”, μη χάνετε πολύτιμο χρόνο και ρίξτε τους ΟΡΙΣΤΙΚΑ στον καιάδα των δυστυχισμένων της ζωής. Διαγράψτε και επιλέξτε με ποιους, με τί και που. Κρατείστε τους λίγους καλούς και ελέγχετε κάθε νέα και ενδιαφέρουσα γνωριμία αν κουραστήκατε να ανέχεστε και να υπομένετε. Ορίστε αυστηρά τα όρια, προστατέψτε και προστατευτείτε και αποφασίστε: ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.